Woon je ook in een fijne straat in het Soesterkwartier? Wil je meer mensen in je straat leren kennen? Of wil je graag een keer een praatje maken met een buur die je niet zo vaak spreekt?

Dan is zaterdag 28 september jouw dag! In dit weekend viert Nederland BURENDAG. Een prachtige aanleiding om de contacten in de straat weer eens op te poetsen.

Vorig jaar was het de eerste keer, en dat smaakte echt naar meer. Maar liefst 28 deelnemers deden mee.

Doe jij dit jaar ook mee met Heel Soesterkwartier Bakt? We gaan net als vorig jaar voor elkaar taarten en koekjes bakken. Wat zou het mooi zijn als er rond burendag in iedere straat van de wijk de geur van versgebakken appeltaart en Soesterkwartierse Koekjes hangt. Dat we in het Soesterkwartier die dag samen taart eten om elkaar beter te leren kennen.

De winnaar met de lekkerste en mooiste taart wint de “Heel Soesterkwartier Bakt Wisseltrofee”. Er zijn meerdere prijzen te winnen voor jong en oud. De lekkerste taart, de mooiste taart, en de meest originele taart. Alle deelnemers krijgen een mooie medaille.

Natuurlijk is meedoen belangrijker dan winnen. Uiteindelijk is de grootste winst de gezelligheid in de straat. Dat er meer verbinding ontstaat.

De winnaar krijgt, behalve een prachtige eerste prijs, de Heel Soesterkwartier Bakt wisseltrofee. Alle deelnemers krijgen een mooie medaille.

Hoe gaat het in zijn werk? Het recept voor de leukste burendag van je leven bestaat uit 5 stappen:

  1. Opgeven: Laat vóór 25 september ons weten dat je meedoet. Dat kan door een emailtje te sturen naar burendag@soesterkwartier.nl met je naam, adres en telefoonnummer. Dan hebben we contact met elkaar om af te stemmen.
  2. Bakken: Bedenk een lekker recept. Het mogen koekjes zijn, of een taart. Haal de ingrediënten en duik de keuken in.
  3. Jureren: Op zaterdagmiddag om 14:00 uur breng je je taart naar de jury op het plein voor de Emmauskerk. We maken een foto van je baksel en laten hem jureren. Ondertussen is er op het plein van alles te doen.
  4. Rond 15:15 is de winnaar bekend, en vindt de prijsuitreiking plaats.
  5. Samen opeten: De taart die over is, neem je mee naar huis, naar je straat. Dat kan op allerlei manieren. Je kunt je tafel met een pot koffie op straat zetten, en je buren uitnodigen. En wat ook leuk is: Breng een taartje of een koekje bij die buurman of buurvrouw die nooit de deur uit komt en maak een gezellig praatje.

Vertel je buren dat jij meedoet, en dat zij ook mee kunnen doen.

We zien uit naar een onvergetelijke Burendag!

Comité Heel Soesterkwartier Bakt,

Kim, Gerrie, Ingrid, Natasja, Henry